fbpx

5 tips om heerlijk te eten in Sevilla

Spanje is het Walhalla voor liefhebbers van eten, maar elke stad heeft zijn eigen ‘pareltjes’. Wij gingen op zoek en hebben ze gevonden. En ik kan je verklappen: deze wil je niet missen!

Gusto

Uiteraard mag in Spanje Paella niet ontbreken dus op onze eerste avond belanden wij bij Gusto. Rond de klok van 21.00 uur arriveren we en weten we een mooi plekje op het ietwat kleine terras te bemachtigen. Op het eerste gezicht lijkt het restaurant ietwat ‘toeristisch’ maar niks is minder waar. Het restaurant ligt tegenover de zij-ingang van de kathedraal en mochten wij nou net het geluk hebben dat er een bruiloft gaande was. Voldoende bekijks dus! Nadat de vriendelijke ober ons voorzien had van de menukaart kozen wij voor een heerlijke fles witte wijn en voor ons beiden paella met zeevruchten! Zo, nu even genieten van de straatverkopers, bruiloft, de ‘locals’ die net klaar waren met werken en weekend gingen vieren en natuurlijk van onze mini-break in Sevilla. Na een klein half uurtje wachten werden we verrast door de ober! Er kwam namelijk een enorme pan met zwarte(!) paella onze richting op. De ober lachte vriendelijk en begon onze borden te vullen. Moesten we dat allemaal opeten? Zoals we in Brabant zeggen: heb je voor de hele straat besteld? Maar goed, na de eerste hap waren we blij dat we ‘voor de hele straat besteld hadden’. Wat een heerlijke paella en hebben dus de hele pan maar opgegeten. Of we nog een toetje lusten? Nee bedankt ober, wij gaan uitbuiken in ons hotel!

La Bartola

Sevilla staat bekend om de tropische temperaturen en dus gingen wij met 45 graden lekker de stad maar eens verkennen. Wat een hitte! Maar we klagen zeker niet. Het is een zege om in Sevilla te zijn. Mooie bezienswaardigheden, authentieke winkels, prettige locals en goede restaurants. Rond de klok van 14.00 uur was het tijd om te gaan lunchen en kwamen we terecht bij La Bartola. We hadden al gelezen dat deze plek een ‘must’ is in Sevilla en dus zochten we hem op. Wat een drukte!!! Van buiten lijkt het een restaurant in een rustige straat, maar eenmaal binnen is het anders. We kregen een plekje aan de bar en bestelden direct een ijskoude Cerveza (lees: biertje). Even uitpuffen en rondkijken naar al dat lekkers wat de andere bezoekers op hun bord hadden liggen. Ook hangt het hele restaurant vol met krijtborden waar nog eens heerlijke gerechten op staan. Help! We kunnen niet kiezen! Dus besloten we ons te laten verassen en daar hebben we geen moment spijt van gehad. In een soort van rondes kregen we heerlijke verse tapas voorgeschoteld. Heerlijke hapjes als manchego, iberico ham, croquettas, albondigas, verse tonijn en gegrilde aubergine kwamen voorbij. De passie spatte er vanaf en de gerechten zijn ook nog een goed betaalbaar. Om 16.30 uur zijn we pas weer vertrokken om vervolgens met een volle buik nog even een duik in het zwembad te nemen bij het hotel. Wij gaan zeker nog een keer terug. 

Booking.com

Alcazar – Andalusi Tapas

Na de ruime lunch in de middag zijn we pas laat (lees 22.00 uur) op zoek gegaan naar een mooie plek om te dineren. Vandaag kozen we voor een relatief klein restaurantje op een klein pleintje. Je kunt je voorstellen dat we niet heel veel honger hadden dus kozen we voor wat ‘lichtere gerechten’. Wij waren fan van de zalmtartaar, spinaziesalade met geitenkaas en het varkensvlees. Maar we minstens zo fan van de vriendelijke dames in de bediening. Een gezellig praatje, tips voor de gerechten en de rust die ze uitstraalden bezorgde ons een hele fijne avond. Geen tierlantijntjes, maar lekker authentiek.

Al Ajibe

Op onze laatste avond in Sevilla wilden we graag in de buurt van Plaza Alameda de Hercules dineren. Tijdens een leuke fietstocht in de middag kwamen we hier voorbij en leek het ons wel een gezellige plek. We streken neer bij Al Ajibe. Op het eerste gezicht een klein en minder druk restaurant maar enkele goede beoordelingen deden ons overhalen. We kregen een tafeltje aangewezen in een prettige binnentuin en door de typische Spaanse gastvrijheid voelde wij ons direct op ons gemak. Later op de avond kwamen we er achter dat er ook nog een dakterras is waar veel locals naar vroegen bij binnenkomst. Shit, gemiste kans! Wederom zijn de prijzen weer erg vriendelijk en er is een ruimte keuze aan gerechten. De gerechten zijn vers bereid wat je dan ook zeer goed proeft. Vooral de vlees- en visgerechten vonden wij voortreffelijk. Enig minpuntje was dat het nog erg rustig was. Rond de klok van 22.30 uur kwam het pas een beetje op gang. Wij waren toen al bijna klaar;). Na het diner hebben wij nog een klein uurtje rondgelopen op Plaza Alameda de Hercules. Je stort als het ware in een wereld van straatmuzikanten, straatverkopers en ijssalons waar, naar ons idee, alle inwoners van Sevilla naartoe komen. Wat een drukte, maar erg leuk!

Bolas

Een heerlijk ijsje mag in Sevilla niet ontbreken. Wij kwamen spontaan terecht bij ‘Bolas’. Een mooie ijssalon met een erg ruime en verassende keuze. Het ijs is ambachtelijk gemaakt en daarnaast krijg je ook nog eens enorme porties. De smaak van het ijs is puur en je proef gewoon de verse ingrediënten. Nog een bijkomend voordeel is dat de ijssalon op vrijdag en zaterdag tot minimaal 00.00 uur geopend is zodat je na het diner nog een heerlijk ijsje kan pakken. Misschien nog wel lekkerder dan een goed glas wijn op dit tijdstip;).. 

Booking.com

Geef een antwoord