fbpx

Doen en proeven in Gent

Ben je op zoek naar een leuke bestemming voor een weekendje weg? Gent is echt een aanrader. Gent is de hoofdstad van de Belgische provincie Oost-Vlaanderen en een ideale stad om het ‘Belgische leven’ te ontdekken. Wij geven je de leukste tips!

Stadswandeling

De mooiste manier om het historische centrum van Gent te ontdekken is met een stadswandeling. Er zijn volop mogelijkheden om een gids te boeken, maar op eigen houtje kom je ook een heel eind. Bij de meeste wandelingen start op je op de Korenmarkt en laat je je leiden naar het Gravensteen, de Gras– en Korenlei en de drie bekende Gentse torens. Zorg dat je tijdens de stadswandeling ook even een kijkje gaat nemen bij het Tolhuisje (aan de Graslei). Dit is het kleinste huisje van Gent wat is gebouwd in de 17e eeuw.

Het Graffitistraatje

Op meerdere plekken in Gent kun je Street Art terugvinden, maar het Werregarenstraatje midden in het centrum is een gedoogzone. Het is officieel dus niet toegelaten om hier graffiti te gebruiken, maar het wordt wel gedoogd. Regelmatig komen er dan ook jonge kunstenaars naar het straatje om hun creativiteit te laten zien. Het straatje ziet er dan ook wekelijks weer anders uit.

Koffie drinken bij het Galgenhuisje

Wil je op een bijzondere plek een lekkere kop koffie drinken? Ga dan zeker naar het Galgenhuisje. Het Galgenhuisje is het oudste en kleinste cafe van Gent dus je moet wellicht even wachten om binnen te zitten. Bij mooi weer kun je ook plaatsnemen op het terras, maar ga dan zeker even binnen kijken. Het Galgenhuisje is gevestigd naast het vleeshuis en diende vroeger als ‘pensenhuisje’ waar vroeger de ‘armen’ ingewanden konden kopen.

Booking.com

Bonbons scoren bij van Hoorebeke

België is wereldwijd bekend om zijn chocolade dus ook Gent draagt hierin zijn steentje in bij. Bij dit familiebedrijf wordt de beste Belgische chocolade gebruikt voor alle lekkernijen in de vitrine. Volgens kenners is dit de beste chocolaterie van Gent en daar hebben ze niks teveel mee gezegd. Wij lieten ons doosje vullen met pralines door de vriendelijke dame in de winkel om op deze manier te lekkerste mee naar huis te krijgen.

Een biertje drinken bij de Dulle Griet

Met meer dan 500 bieren is de cafe de Dulle Griet een goede plek om even te pauzeren tijdens je citytrip in Gent. maar de Dulle Griet is niet zomaar een biercafe. Als je het huisbier ‘Max van het huis’ wil bestellen moet je je schoen inleveren als borg. De glazen zijn namelijk erg populair en blijven op deze manier eigendom van het cafe. Uiteraard krijg je je schoen weer terug als je netjes je glas weer inlevert.

Overnachten in het Ghent River Hotel

Tijdens ons verblijf in Gent sliepen wij in het Ghent River hotel aan de rand van de Vrijdagmarkt. Het hotel is gevestigd in een oud fabrieksgebouw en dat zie je op sommige plekken nog terug. De industriële kamers zijn zeer netjes en hebben een prachtig uitzicht op de Leie. Het ontbijt was erg uitgebreid en goed. Kortom een fijne plek in het hartje van Gent!

Het Pakhuis

In het voormalig postgebouw is het Pakhuis gevestigd. In dit unieke pand kun je even lekker uitrusten in de heerlijke fauteuils, maar je kunt er ook heerlijk lunchen of dineren. De brasserie zit een beetje verstopt, maar is de moeite waard om te bezoeken. Als je wilt dineren is het aan te raden om vooraf te reserveren.

Holy Food Market

Een nieuwe hotspot van Gent is de Holy Food Market. Een voormalige kerk is omgebouwd tot een overdekte markt met verschillende eetkraampjes. Er staat een hippe bar in het midden en daaromheen presenteren diverse restaurants heerlijke gerechten. Je bestelt je eten bij een van de eetkraampjes en neemt plaats aan de gezamenlijke tafels. Wij genoten hier op Oudjaarsdag van een heerlijk walking diner. Niet alleen het eten was fantastisch, ook de ambiance in de oude Baudelokapel is om van te genieten!

Het Gentse Neuzeke

Heb je zin om wat te snoepen onderweg? Scoor dan een cuberdon, ook bekend als neuzeke. Dit zachte kegelvormige frambozensnoepje werd per toeval ontdekt door een apotheker. Hij probeerde een manier te vinden om zijn medicijnen langer goed te houden en probeerde ze dus te verwerken in siroop. Het experiment mislukte, maar er kwam wel een geslaagd snoepje tot stand. Goede Neuzekes zijn verkrijgbaar bij de kraampjes op de Groentenmarkt (tegenover het Galgenhuisje).

Laatste tip: ben je in December in Gent? Bezoek dan de Kerstmarkt met meer dan 150 kraampjes!

Booking.com

Geef een antwoord