fbpx

Overnachten in stijl in Puglia

B&B Antico Carrubo

Op zoek naar een mooie vakantieplek? Puglia is een sprookje! Er zijn enorm veel overnachtingsmogelijkheden te vinden. Je kunt verblijven in een (wijn) boerderij, op een camping tussen de olijfbomen, prachtige hotels, traditionele masseria’s of in een trulli. Wij kozen voor twee luxe Bed and Breakfasts in Italiaanse stijl en daar hebben we zeker geen spijt van…

B&B Antico Carrubo

Ongeveer 5 kilometer buiten het centrum van Monopoli ligt B&B Antico Carrubo. Een prachtig landhuis met een hele mooie tuin en prachtig uitzicht op de olijfboomgaarden en de zee. Na een warm welkom van de eigenaar met een koud biertje kregen we onze kamer toegewezen, de zogenoemde ‘honeymoonroom’. Een knus slaapkamertje naast het prachtige landhuis met een eigen terras en het prachtige uitzicht vanuit de kamer. De overige kamers bevinden zich op de benedenverdieping van het landhuis, maar zeker niet minder charmant. Elke ochtend wordt er door de eigenaren zelf het ontbijt gemaakt met heerlijke lokale gerechten, lekkere koffie of cappuccino en verse sappen. Formidabel! Het ontbijt is echt 1 van die pareltjes van deze locatie! Daarnaast beschikt het over een heerlijk rustig zwembad met prettige ligbedjes. Vanuit Antico Carrubo kun je gemakkelijk Puglia gaan ontdekken. Het zit vlakbij Bari, Monopoli, Polignano al Mare, Alberobello en Grotte di Castellana. Als je op pad gaat met de auto maak dan gebruik van de landweggetjes en niet teveel van de hoofdwegen. Je komt dan namelijk erg schattige dorpjes en de mooiste trulli’s tegen!

Boek hier je verblijf!

B&B Antico Carrubo

B&B Antico Carrubo

Booking.com

Pozzillo San Rocco

Op ongeveer 10 minuten rijden met de auto vanuit het centrum van Lecce is Bed and Breakfast Pozillo San Rocco gevestigd. Een prachtig huis met heuse oprijlaan in een rustige omgeving. Als je er naar toe rijdt lijkt het op het eerste gezicht geen aantrekkelijke omgeving, maar zodra de poort bij het huis open gaat ben je enthousiast. Het huis met enorme tuin, inclusief zwembad, is erg mooi en beschikt over voldoende privacy. De eigenaar van het huis wees ons (met handen en voeten) naar de kamer en vertelde wat over de omgeving. Erg vloeiend ging het niet aangezien hij bijna geen Engels sprak, maar gelukkig verstaan we inmiddels wel een klein beetje Italiaans;)… De kamer is ruim, heeft een prettige badkamer en een terras waar je heerlijk in de tuin buiten kunt zitten. Elke ochtend wordt er een uitgebreid ontbijt geserveerd door de vrouw des huizes met verse broodjes, lekkere vleeswaren, heerlijke verse koffie en zelf gemaakte taarten. Elke dag is het weer een feestje bij Pozzillo San Rocco. Vanuit hier kun je gemakkelijk Lecce bezoeken en toeren langs de prachtige kustlijnen! Bij thuiskomst kun je in het heerlijke zwembad plonsen!

Boek hier je verblijf.

Pozzillo San Rocco

Booking.com

Geef een antwoord