fbpx

Toffe tips voor San Francisco

San Francisco is een populaire stad in Californië. De stad staat bekend om het vriendelijke karakter, heuvelachtige landschap en natuurlijk de toeristische trekpleisters: de Golden Gate Bridge en Alcatraz Island. Maar er is nog meer.. Hier lees je de beste tips!

Alcatraz Island

Alcatraz Island is een van de bezienswaardigheden die zeker op je lijstje moet staan als je naar San Francisco afreist. Alcatraz is een eiland in de baai van San Francisco waar tot 1963 de allerzwaarste criminelen gevangen zaten in de gelijknamige gevangenis. Hier verbleven criminelen als Al Capone en Robert Stroud, de Birdman. Als je een bezoek wilt brengen aan Alcatraz Island is het verstandig om vooraf tickets te boeken zodat je zeker bent van een plekje. Vooral in de zomer kan het er erg druk zijn. Wij kozen ervoor om met de eerste boot vroeg in de ochtend mee te gaan. Er zijn dan nog geen rijen en je hebt alle tijd voor je bezoek. Bij binnenkomst ontvang je een goede audiotour en daarnaast vertellen ex-gevangen en (medewerkers) mooie en boeiende verhalen. Een indrukwekkend bezoek!

 San Francisco op de fiets!

Als er een fantastische manier is om deze bruisende stad te verkennen dan is dat zeker op de fiets! San Francisco is erg fietsvriendelijk en niks is mooier om over de Golden Gate Bridge te fietsen. Wij huurden fietsen bij Dylan’s tours en gingen op pad! De beste tip die ik je kan geven is om een E-bike te huren. San Francisco is namelijk erg heuvelachtig en dus krijg je regelmatig een pittige klim voor je kiezen. Wij waren een beetje eigenwijs en kozen toch een ‘gewone’ fiets. Een paar dagen later hadden we nog spierpijn;).. Bij Dylan’s tours krijg je een fietsroute met alle hoogtepunten, maar wijk daar gerust eens van af. De stad heeft zoveel meer dan alleen dit! Ga bijvoorbeeld eens langs Alamo Square. Een leuke straat met pastelkleurige huisjes. 

Fietsen in San Francisco

Lombard Street

Lombard Street is een leuke plek om even langs te lopen. De kleine straat bestaat namelijk uit acht scherpe haarspeldbochten. Het leukste is om bovenaan te beginnen en naar beneden te wandelen. Je kunt ook de auto nemen, maar persoonlijk vonden wij de wandeling leuker. 

Een ritje met de cable car

Zodra je in San Francisco arriveert valt de cable car (kabeltram) natuurlijk direct op. Deze attractie is erg bekend en zie je regelmatig terug in films en reisgidsen. In totaal zijn er nog 3 routes (anno 2016). Je hoeft ze natuurlijk niet alle 3 te zien, alhoewel het een leuke manier is om de stad te verkennen. Ik raad je aan om geen dagpas te kopen voor het openbaar vervoer. Van downtown naar de kust kun je prima lopen en zodra je terug moet neem je bijvoorbeeld de kabeltram. Kaartjes zijn in de tram te koop. Let op: het is handig om gepast geld bij de hebben!

Booking.com

Pier 39

Pier 39 is het hart van Fisherman’s Wharf en staat bekend om de tientallen zeeleeuwen! De zeeleeuwen liggen op de pontons in de jachthaven en zorgen dagelijks voor veel bekijks. Het is ook echt een heel grappig gezicht. Pier 39 is omringd door leuke winkeltjes en restaurantjes en een prima plek om een paar uurtjes rond te wandelen!

Clam Chowder (soep in brood) eten

Een gerecht wat veel bij Fisherman’s Wharf en Pier 39 te vinden is is Clam Chowder. Dit is een romige dikke soep met vis, schelpdieren en groenten. Vaak wordt de soep opgediend in een grote uitgeholde broodbol (soort Italiaanse bol) van zuurdeeg. Echt een aanrader!

Booking.com

Geef een antwoord